Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki w sosie pieczarkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
makaron łazanki
pieczarki 60 dag
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
rozmaryn
majeranek
sól, pieprz
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki w sosie pieczarkowym

Mięso pokroić w dużą kostkę. Obsmażyć w rondlu. Gdy mięso się zarumieni posolić i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę podsmażyć. Dolać wody i dusić do miękkości. Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać pokrojone w plastry pieczarki i kostkę grzybową oraz pozostałe przyprawy. W razie potrzeby podlać wodą i dusić jeszcze ok 10 min. Następnie dodać śmietanę ( w razie potrzeby można sos zagęścić mąką ) i pogotować jeszcze 2 min. Makaron łazanki ugotować w osolonej wodzie. Połączyć z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 17.02.2014 11:52
mmm :) świetny przepis, na pewno pycha :)
Kejti 17.02.2014 10:39
Uwielbiam takie łazanki :-)
Beata23 16.02.2014 13:56
pyszne danie
krokus 05.02.2014 22:24
łazanki ...uwielbiammmmm
Zdzisław 13.01.2014 08:06
lubie taki obiad
Konczi 13.01.2014 07:34
jest pysznie :)
treonina 12.01.2014 22:56
ciekawy pomysł na łazanki
SylwiaMagdaSabin 12.01.2014 22:51
Uwielbiam łazanki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak