Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z zielonym sosem z pesto alla genovese

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
śmietana do sosów 100 g
sezam
słonecznik łuskany
sól
pieprz
oliwa
pesto 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z zielonym sosem z pesto alla genovese

Kolorowe urozmaicenie obiadu w te szare i ponure dni :).

Pierś kroimy w cienkie plasterki, solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę. Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy pesto (w zależności od intensywności sosu możemy dodać mniej lub więcej, trzeba jednak uważać, żeby pesto nie było zbyt słone), sezam, słonecznik i chwilę gotujemy na wolnym ogniu.
Pierś z kurczaka smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy sos, mieszamy i gotowe :).
Talerz możemy udekorować sezamem (na zdjęciu biały i czarny) i słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 20.01.2014 23:31
coś nowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak