Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy gulasz z żołądków

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na aromatyczny grzybowy gulasz z żołądków. W gulaszu znajdziecie prawdziwki, boczniaki i paprykę czerwoną.

Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
prawdziwki 20 dag
boczniak 20 dag
koncentrat pomidorowy 80 gramów
sos sojowy 2-3 łyżki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
masło 1/2 kostki
mąka 2 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy gulasz z żołądków

1. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle.

2. Dodajemy oczyszczone i pokrojone grzyby i razem smażymy.

3. Pod koniec dodajemy żołądki i smażymy wszystko razem. Gdy puszczą już troszkę soku dodajemy do wodę i wszystko razem mieszamy wraz z przyprawami i koncentratem. Gotujemy do miękkości.

4. Pod koniec zagęszczamy mąką.

5. Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

votus 04.03.2014 17:08
mmm pycha!!
gibli 09.02.2014 00:42
musi być smaczny
SmacznaPyza 28.01.2014 19:23
może obgotowane, ale z przepisu tego nie wiadomo, niestety.... widocznie ciężko było napisać wszystko tak żeby było jasne
JOANNA16 23.01.2014 20:05
pyszności)))
Krzysztof15 21.01.2014 16:03
dodajemy zołdki skad PYZA wiesz ze nie obgotowane JASNOWIDZKA
SmacznaPyza 21.01.2014 15:40
żołądki są twarde i duszą się długo więc najpierw poddusiłabym je same a dopiero później dodałabym grzyby ...
patryska76 21.01.2014 14:44
Smaczny obiadek ;-)
as28 21.01.2014 14:05
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak