Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
pieczarki 300 gram
czosnek 3 ząbki
pieprz 1 sczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 0.5 łyżeczki
żółty ser 150 gram
pomidor 1 sztuka
masło 1 łyzka
cebula 1 sztuka
cannelloni 0,5 opakowania
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na oleju posmażmy cebulę pokrojona w kostkę i pieczarki pokrojone w plastry.
Krok 1 - Cannelloni ze szpinakiem foto
2
Szpinak przekładamy do garnka i rozmrażamy w tym celu dolewamy do garnka 0,5 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu. Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy : łyżkę masła, przeciśnięty czosnek, pieprz i odrobinę Kucharka.
Krok 2 - Cannelloni ze szpinakiem foto
3
Makaron napełniani szpinakiem , i przekładamy go do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Cannelloni ze szpinakiem foto
4
Na makaronie układamy pokrojonego pomidora.
Krok 4 - Cannelloni ze szpinakiem foto
5
Do podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę kremówkę i przyprawy :sól, czosnek i pieprz.
Krok 5 - Cannelloni ze szpinakiem foto
6
Sosem pieczarkowym zalewamy makaron. Ser żółty trzemy na tarce na grubych oczkach i posypujemy warstwę z sosem pieczarkowym.
Krok 6 - Cannelloni ze szpinakiem foto
7
Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7 - Cannelloni ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.02.2014 09:11
bardzo dobre
paulina2157 27.01.2014 10:26
pyszne połączenie
Malinka 22.01.2014 22:58
Bardzo lubię.
iwi 21.01.2014 15:46
Przepyszne danie
Czyki 21.01.2014 15:08
Ależ to wygląda wybornie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak