Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie pieczarkowo-śmietanowym

4.0
(22)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 kotletów
pieczarki 300 gramów
cebula 1 sztuka
ser topiony 1 sztuka
śmietanka 200 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Kroki postępowania

1

Kotlety rozbijamy, doprawiamy i smażymy bez panierki. Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w plasterki i kostkę, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na oleju.

Krok 1 - Schab w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto
2

Do pieczarek dodajemy śmietankę i serek topiony (najlepiej śmietankowy). Wszystko razem dusimy, aż serek się rozpuści.

Krok 2 - Schab w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto
3

Na koniec do sosu przekładamy kotlety i chwilę razem podgrzewamy. Danie doskonale pasuje do ziemniaków, makaronu, jak i ryżu.

Krok 3 - Schab w sosie pieczarkowo-śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.12.2015 23:14
pysznie się zapowiada
Milka100 22.01.2014 11:45
ale smaczny obiad
bogusia19 22.01.2014 11:21
pyszny obiad
dodi 22.01.2014 10:48
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak