Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z masą jabłkową i galaretką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
żółtko jajek 5
jabłka 1 kg
cukier puder 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 op
galaretka cytrynowa 1
galaretka pomarańczowa 1
herbatniki 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z masą jabłkową i galaretką

Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Masło ucieramy z żółtkami i cukrami na gładką masę. Mieszamy z jabkami. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzącej wody i studzimy. Tężejąca wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Dno prostokątnej blachy wykładamy heratnikami, na herbatniki wykładamy masę jabłkową i zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Deser chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 25.01.2014 23:27
bardzo smacznie
Rafał10 22.01.2014 21:42
pyszny deser
Milka100 22.01.2014 20:46
świetny deser
Agata3 22.01.2014 19:39
Cudny deser:)
danusia19671 22.01.2014 19:38
Desery na zimno, to coś dla mnie
Krzysztof15 22.01.2014 19:28
bardzo pyszny
Romanowka 22.01.2014 19:20
Pyszny deserek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak