Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
olej do smażenia
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Kroki postępowania

1
Jeśli filety są mrożone to przed przygotowaniem należy je rozmrozić.

Cebulę pokroić w plasterki. Rybę posolić i przłożyć pokrojoną cebulą. Odstawić na co najmniej godzinę.
Krok 1 - Ryba w cieście foto
2
W miseczce połączyć jajko z wodą. Dodać tyle mąki, aby powstało gęste ciasto oraz proszem do pieczenia. Doprawic solą i pieprzem.
Krok 2 - Ryba w cieście foto
3
Rybę pokroić na małe kawałki. Filety zanurzać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Tłuszczu powinno być dosyć sporo.
Krok 3 - Ryba w cieście foto
4
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączać na papierowym reczniku. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Ryba w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 30.01.2014 11:47
smaczna rybka :)
ONY_za_kare 20.01.2014 18:08
super rybka
joanna__s 18.01.2014 23:28
Oj dawno takiej rybki nie jadłam. Pycha.
Patriszja
Patriszja 18.01.2014 21:35
super przepis ;)
Grazyna0211 18.01.2014 21:09
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak