Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z sosem jogurtowym z mascarpone

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 4 szt
cebula 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pomidor 1 szt
ogórek zielony 1 szt
jogurt naturalny 1 szklanka
serek mascarpone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z sosem jogurtowym z mascarpone

Śledzie wyciągamy z zalewy olejowej i układamy je na sicie, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Cebule kroimy w piórka przelewamy wrzątkiem i odstawiamy aż wystygnie. Następnie solimy ja i kropimy octem. Mieszamy i odstawiamy. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy kroimy w paseczki. Pomidora myjemy kroimy w kosteczkę. Śledzie kroimy na kawałki. Wszystkie składniki łączymy z sobą . Następnie robimy sos. Miksujemy jogurt z serkiem mascarpone, solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Sos dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy i chłodzimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.01.2014 15:47
no bardzo fajne
halina17 19.01.2014 15:15
Bardzo lubię śledzie.
Romanowka 19.01.2014 15:06
wyglądają pysznie!
Marta11 19.01.2014 14:56
pyszny sledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak