Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój kapuśniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberko 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
sól i pieprz do smaku
kapusta kiszona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mój kapuśniak

Żeberko zalewamy wodą ok. 3l, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy szumowiny. Obieramy marchewkę i pietruszkę i wrzucamy do garnka, a także ziele i liść. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyciągamy i studzimy. Między czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy, gotujemy aż będą prawie miękkie ww tedy dodajemy kapustę i gotujemy do miękkości. Doprawiamy sola i pieprzem. Ostudzone mięso oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 21.01.2014 10:15
smaczna zupka :-)
dada 20.01.2014 10:57
świetna zupka na zimne dni
JOANNA16 19.01.2014 20:06
pyszna zupka)))
SylwiaMagdaSabin 19.01.2014 16:22
Mój ulubiony.
Konczi 19.01.2014 16:10
uwielbiam kapuśniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak