Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowo- imbirowy sos do ryb

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 0,5 szt.
imbir 0,5 małego korzenia
śmietana 30% pół szklanki
bulion warzywny pół szklanki
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowo- imbirowy sos do ryb

Prosty, ale bardzo aromatyczny sos do ryb. Świetnie pasuje do dorsza lub soli :).

Skórkę z połowy cytryny ścierami na tarce o drobnych oczkach, sok wyciskamy. Imbir obieramy i również ścieramy. Do podgrzanego w rondelku bulionu warzywnego wlewamy śmietankę, dodajemy cytrynę i imbir, redukujemy aż sos uzyska odpowiednią konsystencję (jest dość rzadki więc możemy go dodatkowo zagęścić), doprawiam solą ziołową i pieprzem i gotowe :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 19.01.2014 20:53
brzmi smacznie - lubię imbir

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak