Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie chrzanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
chrzan starty 4 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
sól, pieprz
bulion 1/2 szklanki
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Warzywa umyć, pokroić na kawałki i zagotować w osolonej wodzie. Dodać opłukane mięso i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin.
Krok 1 - Wieprzowina w sosie chrzanowym foto
2
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, wlać bulion, dodać chrzan i gotować przez 5 minut.
Krok 2 - Wieprzowina w sosie chrzanowym foto
3
Doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, wymieszać z mięsem i podawać np. z kaszą.
Krok 3 - Wieprzowina w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.01.2014 17:01
Pysznie przyrzadzone
Krzysztof15 29.01.2014 15:51
bardzo smaczna
Aleksandra/Olcia 29.01.2014 15:33
mniam mniam
krystyna330 29.01.2014 15:30
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak