Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami i budyniem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 2 szt
margaryna 0,5 kostki
mąka 1,5 szk
cukier 0,5 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
Nadzienie:
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1,5 szk
jabłka 1 kg
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami i budyniem

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem oraz kakao, dodać żółtka i margarynę, zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasta wyłożyć na blaszce do pieczenia. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Wyłożyć na ciasto i posypać cukrem pudrem. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając jednak ilość mleka do 1,5 szklanki. Ciepły budyń wylać na jabłka. Ciasto wyciągnąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać wierzch ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.08.2014 23:43
Świetnie wygląda.
barbara11561 21.02.2014 11:13
świetna,lubię wszystko co z jabłkami
Renata9 29.01.2014 16:15
smaczna tarta
iwi 29.01.2014 16:02
Super tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak