Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą pekińską.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński wonton 125 g
kapusta pekińska 1 mała
wędzony filet z kurczaka 200 g
sos sojowy 1-4 łyżek
olej rzepakowy 2 łyżki
woda 1,5 l
szczypior do dekoracji
imbir świeży 2 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą pekińską.

Przygotuj makaron według wskazówek na opakowaniu. Pokrój cebulę w półplasterki a kapustę w paski.

Rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Obierz imbir, drobno posiekaj, lub zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Następnie dodaj kapustę, zalej wodą, doprowadź do wrzenia. Do zupy dodaj pokrojoną pierś z kurczaka, sos sojowy, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Makaron podziel między talerze albo dodaj bezpośrednio do zupy. Przed podaniem zupę posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.01.2014 21:47
smaczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak