Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki podane z tuńczykiem i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki do pieczenia 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
kukurydza konserwowa 1 puszka
majonez tradycyjny 4 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki podane z tuńczykiem i kukurydzą

Ziemniaki umyć, przekroić na pół i skropić oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnika i zapiekać do miękkości w temperaturze 200 stopni. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy i połączyć ze sobą. Dodać majonez oraz pieprz i wymieszać. Upieczone ziemniaki podawać z przygotowanym wcześniej tuńczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 31.01.2014 16:25
wow super :)
babajaga1969 31.01.2014 15:52
smacznie podane ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak