Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser wiśniowo-migdałowy z amaretto

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pokruszone migdaly 1,5 łyżki
migdały w płatkach 1 łyżka
amaretto 1 łyżka
bita śmietana
kiwi 1/2 sztuki
frużelina 4 wiśniowa
lody 2 migdalowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser wiśniowo-migdałowy z amaretto

Do miseczki nakładamy lody.

Na wierzch nakładamy bitą śmietanę i posypujemy pokruszonymi migdałami.

Polewamy amaretto i nakładamy frużelinę wiśniową. Obranym i pokrojonym kiwi dekorujemy nasz deser.

Całość posypujemy płatki migdałowymi.

Podane proporcje są do przyrządzenia 1 porcji deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 27.05.2014 08:50
kusi samym widokiem
norweska20 11.03.2014 08:08
coś pysznego taki deser
caralajna 03.02.2014 18:03
moje ulubione smaki
Ola1984 01.02.2014 09:24
Mniam, idealny deser :)
Ania84 31.01.2014 22:34
uwielbiam lody pod każdą postacią:)
margaret 31.01.2014 21:52
ach te kolory, mniammm:)
Renataj 31.01.2014 21:22
Apetyczny pomysł.
Adamorek 31.01.2014 20:43
pyszne słodkości
as28 31.01.2014 20:41
lubię takie deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak