Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy przekładany serem z malinami
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić, w czasie ubijania powoli dosypywać partiami brązowy cukier i dolewać ocet winny.
Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kawę, wymieszać i przestudzić.
Żółtka ubić, powoli dodawać do nich czekoladę z kawą.
Następnie do ubitych na sztywno białek dodać mąkę i żółtka z czekoladą, delikatnie ale dość szybko wymieszać.
Wylać na formę (20x30 cm) wyłożoną papierem.
Piec przez 30 min.
Żelatynę rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody.
Ze śmietany kremówki ubić pianę. Biały ser zmiksować aby był gładki, ciągle miksując, dodać cukier puder, sok z cytryny, miód i rozpuszczoną żelatynę. Dobrze wymieszać, na koniec dodać ubitą pianę.