Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pieczarkami z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 5 szt
pieczarki kilka
ser żółty
sól, pieprz, papryka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pieczarkami z serem

Schab rozbić jak na kotlety schabowe do grubości około 0,5 cm oprószyć pieprzem, solą i papryką. Zgrilować, lub obsmażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Cebulkę zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Delikatnie udusić.
Rozgrzać piekarnik do 180 C, najlepiej na grill. Kotlety ułożyć na blasze, na nich ułożyć pieczarki i plastry żółtego sera. Piec do momentu roztopienia serka:)
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.01.2014 12:24
Smaczne kotlety.
kriko 26.01.2014 10:50
wyglada apetycznie
sylwia_sl 26.01.2014 10:23
Bardzo lubię
patryska76 26.01.2014 10:06
Moje ulubione danie ;-) !
marcia7 26.01.2014 09:55
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak