Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 7 szt
pieczarki 250 g
kapusta kiszona 300 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na małej ilości oleju podsmażamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Gdy się podsmażą dodajemy pokrojoną kapustę. Gdy kapusta jest za kwaśna wcześniej płuczemy ją w wodzie. Całość podsmażamy aż kapusta będzie miękka i wyparuje cała woda. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
2
Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz i zamykamy tworząc krokiety. Panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej.
Krok 2 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
3
Po czym smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na każdej ze stron.
Krok 3 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto
4
Podajemy solo lub z barszczykiem
Krok 4 - Krokiety z kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 26.01.2014 15:29
Wyglądają bardzo smacznie.
eMMe 26.01.2014 14:01
Moje ulubione krokiety:)
halina17 26.01.2014 13:29
Bardzo lubię krokiety.
agnieszka131919 26.01.2014 13:01
uwielbiam krokiety
Konczi 26.01.2014 13:00
lubię takie ;)
Janina 26.01.2014 12:41
Moje ulubione;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak