Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki z kminkiem i bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
woda
olej 2 łyżki
sól 1/3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
bazylia 2 łyżeczki
kminek do obtoczenia
DODATKOWO:
sos czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki z kminkiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Z podanych składników (prócz kminku) zagniotłam ciasto. Wody użyłam tyle, by ciasto było zwartej konsystencji i dało się je wałkować. Co też uczyniłam. Rozwałkowane ciasto pokroiłam na paski
Krok 1 - paluszki z kminkiem i bazylią foto
2
Każdy z nich zrolowałam i obtoczyłam w kminku. Ułożyłam na blaszce i posmarowałam oliwą.
Krok 2 - paluszki z kminkiem i bazylią foto
3
Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia.
Krok 3 - paluszki z kminkiem i bazylią foto
4
podałam z sosem czosnkowym.
Krok 4 - paluszki z kminkiem i bazylią foto
5
super przekąska dla całej rodziny.
Smacznego :)
Krok 5 - paluszki z kminkiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 27.01.2014 04:47
pyszne paluchy
w mojej kuchni 27.01.2014 01:20
lubię do barszczu lub grzybowej
Maria Magdalena 27.01.2014 00:59
Przymierzam się od jakiegoś czasu do zrobienia czegoś w tym stylu. Dzięki za przepis :)
ttrytka 26.01.2014 23:58
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak