Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z owocami jagodowymi na maślance

5.0
(49)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
maślanka 1 szklanka
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól 1/8 łyżeczki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
owoce 1 szklanka
jajko 2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z owocami jagodowymi na maślance

Przepis na około 12 muffinek.

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i cukier. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: lekko ubite jajka, maślankę, olej oraz ekstrakt waniliowy. Połączyć zawartość obu naczyń, wsypać owoce jagodowe ( maliny, porzeczki, jagody, borówki, jeżyny ) - świeże lub mrożone ( mrożonych nie rozmrażamy wcześniej ) i delikatnie wymieszać tylko do połączenia się składników.

Ciastem wypełnić papilotki do 3/4 wysokości.

Piec około 20 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.03.2014 10:09
wyglądają bardzo apetycznie
babajaga1969 06.02.2014 11:55
świetne muffiny - w Twoich owoce ładnie przebijają kolorami przez skórkę babeczek
Alex_M 06.02.2014 10:42
smaczne babeczki :)
Hanna5 03.02.2014 19:44
bardzo fajny przepis, muszę wypróbować.
Ola1984 03.02.2014 14:10
Zimą często robię takie muffinki :) Pyszne.
malaczarna23 03.02.2014 13:44
uwielbiam muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak