Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z ryżem po meksykańsku
W tym przepisie znajdziecie bogactwo smaków i aromatów. Nie może tutaj zabraknąć papryki, fasoli, pomidorów oraz kukurydzy. Całość otulona zostaje aksamitnym sosem, który w zależności od smaków może być mniej lub bardziej pikantny.
Danie jest łatwe do przyrządzanie dlatego ma tak duże grono osób, które je lubi.
Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w dużą kostkę i doprawić solą oraz pieprzem.
Posiekaną w piórka cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju oraz dodać kurczaka i paprykę.
Całość smażyć do czasu, gdy papryka lekko zmięknie. Przełożyć wszystko do garnka (lub pozostawić na patelni, jeśli jest wystarczająco duża), podlać wodą, dodać koncentrat i pomidory z puszki oraz przyprawy. Wszystko wymieszać i wsypać kukurydzę oraz czerwoną fasolkę.
Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu i dodać do sosu.