Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 2 litry
grzyby leśne 500 g mrożone
por 1 mały
seler 1/4 średniego
marchewka 2 średnie
makaron drobny
czosnek 2 ząbki
śmietana 30%
Liść laurowy suszony Prymat 1 średni
ziele angielskie 3-5 szt.
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem

Kroki postępowania

1
Wywar rozgrzać, dodać ziele angielskie, liście laurowe, por pokrojony w paseczki, zamrożone grzyby oraz marchewkę i seler drobno pokrojone lub grubo utarte.
Krok 1 - Zupa grzybowa z makaronem foto
2
Gotować do miękkości warzyw i grzybków. Doprawić czarnym pieprzem, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, pieprzem ziołowym i ew. solą.
Krok 2 - Zupa grzybowa z makaronem foto
3
W międzyczasie ugotować al dente drobny makaron o ulubionym kształcie. Odcedzić, przepłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć.
Krok 3 - Zupa grzybowa z makaronem foto
4
Zupę połączyć z makaronem i na koniec zabielić słodką lub kwaśną kremową śmietaną.
Krok 4 - Zupa grzybowa z makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak