Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z bakłażana dla wegetarian

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 30 dkg
płatki migdałowe 50-60 g
sól
jajko 1
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z bakłażana dla wegetarian

Bakłażana kroimy w plastry grubości 0,5-1 cm i posypujemy solą. Odstawiamy na ok 30-60 min. Po tym czasie odciskamy plastry z powstałej wody i obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych. Tak przygotowane bakłażany smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Smażymy z obu stron do zrumienienia się migdałów. Po wyjęciu z patelni odciskamy nadmiar oleju.

Takie bakłażany podajemy jako samodzielne danie, z dipami, mieszanką sałat, czy jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 03.02.2014 17:26
apetyczne kotleciki
Romanowka 03.02.2014 17:16
super propozycja!
Patriszja
Patriszja 03.02.2014 17:14
mmm smaczne to :)
mitek111 03.02.2014 17:12
uwielbiam bakłażany więc to danie jest dla mnie stworzone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak