Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsa mielonego z warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
ziemniaki 2 szt
pieczarki 4 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
bakłażan 1/2 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 litra
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsa mielonego z warzywami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone.
Krok 1 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę w pół talarki, cebule w kosteczkę, dokładamy do podsmażonego mięsa.
Krok 2 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto
3
Zalewamy bulionem dusimy ok 15 minut.
Krok 3 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto
4
Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy do gulaszu.
Krok 4 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto
5
Paprykę, bakłażana i cukinie kroimy w kostkę, dokładamy do gulaszu.
Krok 5 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto
6
Dokładnie mieszamy i dusimy ok 30 minut. Dokładamy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i dusimy do odparowania wody, tak żeby zrobił nam się gesty sosik (ok 15 minut).
Krok 6 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto
7
Przyprawiamy do smaku.
Krok 7 - Gulasz z mięsa mielonego z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 03.02.2014 17:46
apetycznie kolorowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak