Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z paluszkami krabowymi.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 200 g
mleko 250 ml
mąka 170 g
jajko 2
kukurydza w puszce 150 g
cebula 1
szczypior 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z paluszkami krabowymi.

Paluszki krabowe pokrój w drobna kostkę, cebulę posiekaj.
W misce wymieszaj jajka z mlekiem i dodając po trochę mąkę, ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki (jeżeli potrzeba, to dodaj więcej mąki).
Do ciasta dodaj paluszki krabowe, cebulę, odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni smaż placuszki, do złotobrązowego koloru z obu stron.
Po usmażeniu odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podaj np. z fasolką szparagową.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 03.02.2014 09:41
wyglądają mega chrupiąco i kusząco
marcia7 01.02.2014 22:42
jeszcze nie jadłam paluszków w takiej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak