Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowe na kefirze i drożdżach
Kroki postępowania
Serwować z ulubionymi dodatkami - twarożek, mus lub jogurt owocowy, miód, syrop klonowy, sos czekoladowy, cukier puder.
kefir | 600 ml |
mąka tortowa | 200 g |
mąka kukurydziana | 50 g |
cukier | 50 g |
cukier waniliowy | 1-2 łyżki |
budyń waniliowy | 1 op. |
jajko | 3 duże |
drożdże | 30 g |
sól | duża szczypta |
jabłka | 1/2 kg |
olej rzepakowy | |
masło klarowane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: