Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
por średni 1 szt
marchew średnia 1 szt
jabłko 1 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną pokroić na drobne kawałki. Pora posiekać, oprószyć solą, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem foto
2
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem foto
3
Dodać jogurt, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem foto
4
Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.02.2014 14:22
super surówka
migotka28 13.02.2014 23:43
pyszna suóweczka z kiszonej kapustki musze zrobic bo dawno nie robiłam
Alex_M 13.02.2014 12:26
ciekawe połączenie kapusty z jogurtem :)
marcia7 12.02.2014 17:18
pyszna do obiadku
Jusiaa 12.02.2014 16:50
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak