Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 1 tabliczka
masło 50 gram
cukier puder 25 gram
wiórki kokosowe 1 szklanka
migdały 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.W misce ucieramy dokładnie masło z cukrem pudrem. Najlepiej zrobić to mikserem. Do powstałej masy dodajemy powoli rozpuszczoną czekoladę cały czas miksując. Na koniec wsypujemy do masy wiórki kokosowe i mieszamy wszystko delikatnie łyżką. Masę wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Ze stężałej masy formujmy małe kuleczki, umieszczając w środku każdej po jednym migdale. Obtaczamy je dokładnie w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kulki rafaello musimy jeszcze raz schłodzić w lodówce przez około 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 19.02.2014 07:49
ekstra pomysł na domowe raffaello
Przepisy Joanny 13.02.2014 13:15
robię podobnie, są pyszniutkie, polecam
gibli 12.02.2014 19:21
smaczne)))
paula99926 12.02.2014 18:44
cudne! śliczne!
Smaczna_B 12.02.2014 16:55
pychotka! jak ja lubię rafaello!
Ela_K 12.02.2014 16:51
super wyglądają
eMMe 12.02.2014 16:47
Pycha deserek:)
Jusiaa 12.02.2014 16:44
Pyszności :)
SmakolykiJoanny 12.02.2014 16:34
EGZOTYCZNE te kuleczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak