Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche bez jajek z budyniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 21/2 szkl
margaryna 1 szt
śmietana 3-4 łyżki
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 4 szt
mleko 5 szkl
cukier 6 łyżek
rodzynki 1 szkl
orzechy 1/2 szkl
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche bez jajek z budyniem

Podane składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części.

Jedną część zamrozić, a drugą wylepić dużą przygotowaną blachę.
Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru.
Rodzynki opłukać.

Powidłami zasmarować wyłożone na blachę ciasto, posypać orzechami i częścią rodzynek. Przykryć ciepłym budyniem. Posypać resztą rodzynek i kruszonką z pozostałego ciasta.

Piec ok. 45 min. W 180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 13.02.2014 15:01
przepraszam pomyliłam zdjęcia i jedno dodałam od innego przepisu:(
dodi 13.02.2014 15:01
bardzo ładnie wyglada
Milka100 13.02.2014 14:59
świetny placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak