Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy pełnoziarnisty chleb

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1 kg
sól 2 łyżeczki
woda 700 ml
drożdże 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy pełnoziarnisty chleb

W wodzie rozpuszczamy drożdże i razem z resztą składników zagniatamy ciasto o gładkiej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie przekładamy do wysmarowanych tłuszczem foremek i pozostawiamy przez 40 minut w ciepłym miejscu aby wyrosło. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.02.2014 09:06
Domowy to bardzo smaczny chlebuś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak