Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe duszone w cebuli

5.0
(62)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
cebula 4 sztuki
bulion 1 szklanka
olej 3 łyżki
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe duszone w cebuli

Mięso umyj i lekko rozbij tłuczkiem, przypraw z każdej strony solą i pieprzem. Cebulę pokrój obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kotlety obu stron. Następnie do smażenia dodaj cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Potem wlej bulion i duś całość pod przykryciem przez ok. 30 min. Na samym końcu zagęść bulion 2 łyżeczkami mąki. Podawać na ciepło do ziemniaczków.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 04.03.2014 23:58
jaka skromna kucharka ;) ale dobrze powiedziane
Niki22 04.03.2014 23:53
klasyka w dobrym wydaniu
Milka100 08.02.2014 15:33
moje klimaty, smaczne
krystyna330 08.02.2014 10:52
ale pyszności mniam
Anna20 08.02.2014 10:51
robię podobnie, bardzo smaczny obiadek :)
Kajo1997 10.04.2023 11:35
Dzień dobry ja mam pytanie czy takie kotlety mogę zrobić dzień prędzej a następnego dnia podgrzac ? I w jaki sposób je podgrzac
norweska20 08.02.2014 10:12
też takie robię..smaczne
DorotaZ 08.02.2014 09:57
Smakowicie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak