Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki na herbatnikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4 opakowani
masło 1 kostka
mleko 3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 3
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki na herbatnikach

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć połowę herbatników.

Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę zagotować z masłem, dodać cukier, wlać masę i mieszać aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwą herbatników.

Wierzch można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 17.02.2014 16:57
wspaniały pomysł na deser
pestka 16.02.2014 08:33
bardzo dobry deser
sara1 10.02.2014 08:58
pięknie i pysznie wygląda
V_kuchareczka 09.02.2014 21:29
pyszna napoleonka
Milka100 09.02.2014 20:34
pyszna napoleonka
treonina 09.02.2014 19:54
fajne i proste
eliza135 09.02.2014 18:44
zjadło by się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak