Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze szpinakiem
Kroki postępowania
• 250 g ryżu,
• 600 ml bulionu,
• 1 łyżka masła,
• 1/3 opakowania sera feta,
• 300 g szpinaku,
• 1 cebula,
• 2 ząbki czosnku,
• 1 łyżka śmietany,
• Świeżo mielony kolorowy pieprz, sól do smaku,
• Olej do smażenia,
• Około 200 g wędliny w kawałku,
• Ser żółty do podania,
• Natka pietruszki do dekoracji.
Masło rozpuszczamy w garnku.
Cebulę kroimy w kostkę, natomiast czosnek drobno siekamy. Rumienimy razem na oleju.
Podajemy posypane startym serem żółtym oraz udekorowane natką pietruszki.
Zamiast wędliny możemy do niego użyć pokrojonego w kostkę i przysmażonego filetu z kurczaka. Jednakże wersja z wędliną jest szybsza:).