Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucho-serowy przekładaniec

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
mąka pszenna 40 dag
cukier 10 dag
jajko 2 sztuki
śmietana 30% 500 ml
serek homogenizowany 35 dag
biała czekolada 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krucho-serowy przekładaniec

Kroki postępowania

1
Margarynę rozetrzeć z mąką i cukrem jak na kruszonkę, dodać jajka i zagnieść szybko ciasto które schłodzić w lodówce. Dużą blaszkę taką jak jest na wyposażeniu piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować na nim ciasto, następnie ciasto pociąć na cztery równe pasy na taką szerokość, aby po upieczeniu ciasto pasowało do szerokości i długości formy keksowej. Piec 10 minut w temp.200st, po upieczeniu wystudzić.
Krok 1 - Krucho-serowy przekładaniec foto
2
Masa serowa:
Śmietanę podgrzać razem z czekoladą do momentu jej rozpuszczenia, następnie wystudzić i schłodzić. Żelatynę deserową- fix przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zimną śmietanę ubić na koniec połączyć ją z serkiem homogenizowanym waniliowym i żelatyną, odstawić na kilka minut do lodówki, aby troszkę całość zgęstniała.
Krok 2 - Krucho-serowy przekładaniec foto
3
Jeden pasek upieczonego i wystudzonego ciasta ułożyć na dnie wyłożonej papierem do pieczenia formie keksowej i na nim rozłożyć kilka łyżek masy serowej, kolejno układać ciasto i masę do wyczerpania się składników, ostatnią warstwą musi być masa serowa.
Krok 3 - Krucho-serowy przekładaniec foto
4
Ciasto odstawić do lodówki na kilkanaście godzin do zastygnięcia i zmięknięcia ciasta. Po zastygnięciu ciasto dowolnie udekorować u mnie dekoracją są serduszka z galaretki i wiórki z mlecznej czekolady.
Krok 4 - Krucho-serowy przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 18.02.2014 13:24
fajny przepis
Milka100 18.02.2014 13:14
pyszności to ciacho
everay 18.02.2014 11:26
napewno pyszny:)
Barbara777 18.02.2014 11:01
cudowny:) mniam!
AZgotuj 18.02.2014 10:56
cudowne smaczne ciacho:)
Stenka 18.02.2014 10:42
pięknie wygląda
margaret 18.02.2014 10:36
dobre ciasto
marcia7 18.02.2014 10:36
wygląda cudownie
V_kuchareczka 18.02.2014 10:01
pysznie wygląda
halina17 18.02.2014 09:56
Dobre ciasto.
malaczarna23 18.02.2014 09:49
przepyszne ciasto
Renataj 18.02.2014 09:15
Ciekawy pomysł i bardzo apetyczny ciasto.
ZEWA 18.02.2014 08:50
Jak zwykle u Ciebie smacznie
gibli 18.02.2014 08:47
ciekawy i pięknie wygląda:)
dodi 18.02.2014 08:45
ale pysznie wygląda
norweska20 18.02.2014 08:07
moje smaki..pycha
agnieszka131919 18.02.2014 08:06
super ciasto
Romanowka 18.02.2014 08:04
Bardzo smakowicie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak