Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety mielone z żółtym serem
Kotlety mielone z piersią z kurczaka i serem to pyszna propozycja na obiad. Kolety mielone z piersi kurczaka wychodzą delikatne w smaku, dlatego posmakują również najmłodszym. Do środka dodałem ser - możecie pominąć ten składnik jeśli wolicie tradycyjne kotlety.
Do masy mięsnej dodałem sól i pieprz. Możecie tu także dodać inne przyprawy - np. Przyprawę do mięsa mielonego Prymat lub Koperek suszony. Polecam!
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka zmieliłem w maszynce do mięsa na małych otworach. Ser żółty starłem na grubych oczkach. Pierś z kurczaka i ser przełożyłem do miski, dodałem jajka, soli oraz pieprzu i dokładnie wymieszałem. Jeśli masa jest bardzo lepka to można dosypać trochę tartej bułki (ja tak zrobiłem).
Podałem z ziemniakami i duszoną marchewką.