Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
mozzarella w kulce 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z mozzarellą

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy lub myjemy i dosyć grubo kroimy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i wrzucamy na niego obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Chwilę podsmażamy i dodajemy pieczarki.Solimy i pieprzymy do smaku.
Krok 1 - Sos pieczarkowy z mozzarellą foto
2
Gdy ładnie się podsmażą i odparują wodę, zalewamy je słodką śmietaną i klika minut dusimy. Gdy sos wystarczająco zgęstnieje, wrzucamy do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę i chwilę smażymy, cały czas mieszając
Krok 2 - Sos pieczarkowy z mozzarellą foto
3
Doprawiamy i podajemy z ryżem lub ziemniakami z wody.
Krok 3 - Sos pieczarkowy z mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.08.2014 16:42
fajny pomysł, danie na pewno pyszne
gosia561 18.02.2014 14:50
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak