Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszcz z jajkiem na kiełbasie jałowcowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 700 ml
Barszcz 200 ml
śmietana 150 ml
kiełbasa 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszcz z jajkiem na kiełbasie jałowcowej

Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy łyżeczkę soli oraz ziele i zagotowujemy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kosteczkę - gotujemy około 7 minut, następnie zalewamy barszczem i mieszamy, zagotowujemy. Dodajemy jajka roztrzepując widelcem, wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

* do przygotowania potrzebujemy barszcz - barszcz biały oraz kiełbasę jałowcową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 20.02.2014 09:13
wspaniała zupka
Magda24 19.02.2014 12:19
taką zupę zawsze lubię
Gracer 19.02.2014 09:55
smacznie u Ciebie
norweska20 19.02.2014 09:02
smakowita zupa
monia502 19.02.2014 08:50
Ale pyszotka.
fotoviderek 19.02.2014 07:32
Apetyczny barszczyk :)
Mniam 19.02.2014 07:18
Taki barszczyk to bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak