Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z winogronami i rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
winogrona czerwone 1/2 kiść
cebula biała 1 sztuka
rzodkiew 5 sztuka
ser feta 1 kostka
sos do sałatek 1 opakowanie
olej lniany 3 łyżka
woda 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z winogronami i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski.
Krok 1 - Sałatka z winogronami i rzodkiewką foto
2
Następnie dodajemy do niej pokrojone w pół talarki rzodkiewki i przecięte na pół winogrona. Oczyszczoną cebulę kroimy w cienkie pół talarki, a ser feta w niedużą kostkę.
Krok 2 - Sałatka z winogronami i rzodkiewką foto
3
W osobnej misce przygotowujemy sos. Wsypujemy gotowy sos koperkow- paprykowy i zalewamy go olejem lnianym i wodą. Dokładnie mieszamy i zalewamy nim składniki.
Krok 3 - Sałatka z winogronami i rzodkiewką foto
4
Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy przed podaniem.
Krok 4 - Sałatka z winogronami i rzodkiewką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 19.02.2014 20:56
Smaczna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak