Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

weekendowe sandwiche z serem, szynką i roszponką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
szynka 4 plastry
pomidor 4 plastry
ogórek 4 plastry
cebula pół małej
roszponka garść
ser 4 plastry
majonez 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sos chili 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: weekendowe sandwiche z serem, szynką i roszponką

Każdą kromkę chleba przekroić na pół. Na jednej z połówek położyć po plasterku sera.Wszystkie połówki położyć na blaszce
do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do roztopienia sera. Następnie na częśc z serem położyć szynkę, polać sosem, dodać
pomidora, ogórek, cebulę oraz roszponkę. Zakryć drugą częścia chleba.

SOS: Ketchup, majonez,śmietanę, oraz sos chilli wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem.
Ponownie wymieszać.

Do tej kanapki również świetnie pasuje pierś z kurczaka, jajko i korniszony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 20.02.2014 09:22
mmm zjadła bym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak