Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 12% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ziemniaczane

Połowę ziemniaków zetrzeć na drobnych oczkach a resztę na grubych oczkach tarki.
Dodać śmietanę lub olej i od razu wymieszać. Dodać startą cebulę, jajko i obie mąki, wymieszać, doprawić do smaku i usmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.03.2014 01:13
Zawsze dobre.
Grażyna13 28.02.2014 10:29
Pyszne racuszki :)
Grazyna0211 26.02.2014 14:17
pyszne jedzenie bardzo lubię
mysza75 22.02.2014 09:35
Takich jeszcze nie jadłam, pysznie wyglądają :-)
w mojej kuchni 21.02.2014 22:27
wyglądają na chrupiące jak lubię
SylwiaMagdaSabin 21.02.2014 21:01
lubie takie
Rafał10 21.02.2014 20:34
napewno pyszne:))
idealme 21.02.2014 19:58
bardzo smaczne :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak