Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń zapiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba okoń 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
pomidory suszone w zalewie 3-4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ketchup do smaku
sól
oliwa
pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń zapiekany

Kroki postępowania

1
Okonia nacieramy ziołami i doprawiamy solą i pieprzem

Pomidory kroimy w paski

Ogórki w pół talarki

Cebule w drobną kosteczkę
Krok 1 - Okoń zapiekany foto
2
Warzywa mieszamy z oliwą (około 2-3 łyżek)

Większość farszu wkładamy do ryby

Resztę wykładamy na rybę

Całość zapiekany w piekarniku nagrzanym do około 180-200 stopni przez około 30 minut
Krok 2 - Okoń zapiekany foto
3
Ja jadłam z chlebem pełnoziarnistym ale myślę że świetnie też pasowałyby ziemniaki opiekane
Krok 3 - Okoń zapiekany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 13.02.2014 21:38
bardzo dobra rybka
SmakolykiJoanny 13.02.2014 21:30
Fajna rybka, pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak