Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czarnej rzepy ze śmietną i chrzanem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 mała
por (biała część)
chrzan świeży mały kawałek
śmietana 12%
rzepa 2-3 (czarna)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czarnej rzepy ze śmietną i chrzanem

Marchewkę i rzepę obrać, umyć, osączyć i zetrzeć na największych oczkach tarki. Por pokroić w paseczki. Chrzan obrać i utrzeć na najdrobniejsze wiórki. Warzywa połaczyć ze śmietaną i doprawić solą. Dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.04.2014 07:26
zdecydowanie moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak