Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1/2 kg
woda 6 szklanek
seler 1/2 szt.
cebula biała 1 szt.
marchew 1 szt.
natka pietruszki 1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem fasolowa

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie na półmiękko. Włożyć seler, marchewkę, cebulę, natkę pietruszki, oliwę, doprawić do smaku pieprzem i solą i gotować przez pół godziny. Zupę przestudzić , zmiksować i podawać np.: z makaronem pełnoziarnistym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 26.02.2014 18:51
Pyszna zupka ;-)
WiktoriaGotuje 26.02.2014 18:51
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak