Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy z malinami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt kakaowy 3 blaty
śmietana 30% 1 litr
czekolada mleczna 300 gram
maliny świeże 400 gram
kompot 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z malinami

Kilka malin rozgnieść widelcem i połączyć z kompotem malinowym. Czekoladę(250g, 50g zostawić do ozdoby) rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Śmietankę wyjąć z lodówki i ubić na sztywno, następnie połączyć z czekoladą. Dolny placek nasączyć malinami z kompotem, rozsmarować sporą porcję kremu i ułożyć część malin, z następnym plackiem postąpić tak samo. Na koniec wysmarować kremem brzegi i górę tortu i ułożyć resztę malin. Boki oprószyć pokruszoną czekoladą. Tort schłodzić przed podaniem, aby krem się związał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 08.05.2014 17:48
jaki on ładny!
Ela15 17.04.2014 09:13
extra torcik
wwwiolka 27.02.2014 11:12
Bardzo fajny.
Niki22 26.02.2014 22:44
poproszę kawałeczek :)
Małgorzata9 26.02.2014 22:33
pyszny torcik
eMMe 26.02.2014 21:04
Super torcik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak