Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty ryż z fasolką szparagową

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło klarowane 2 łyżki
ryż 1 szklanka basmati
curry 1/2 łyżeczki
kurkuma 1/2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka naturalnej
chili 1 papryczka (opcjonalnie)
woda 2 szkl niecałe
fasolka szaragowa 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty ryż z fasolką szparagową

Na maśle podsmażamy przyprawy i papryczkę chili (jeśli chcemy ostre danie). Następnie wrzucamy ryż i smażymy cały czas mieszając. Gdy stanie się biały wlewamy wodę, wrzucamy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową i mieszamy wszystko razem. Następnie zakrywamy szczelnie pokrywką – jeśli mamy otwór w pokrywce zatykamy go, zmniejszamy gaz i gotujemy 10 minut bez zaglądania i mieszania. Po tym czasie sprawdzamy, czy na dnie nie ma wody. Jeśli jest, chwilę jeszcze gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 04.03.2014 12:22
fajne i szybkie
Kuchenka 02.03.2014 10:23
apetycznie wygląda
misia53 27.02.2014 22:15
PaniMisiowa pomysły chowa a kiedy trzeba sypie je z nieba.....
eMMe 26.02.2014 21:08
Ciekawy przepis:) Muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak