Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

75 dag czerwonej kapusty
2 puszki białej fasoli
biała część dużego pora
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
cukier,pieprz,sól
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty z fasolą

Kapustę dokłdnie umyć i wykroić głąb.Umytą kapustę pokroić w niedużą kostkę, włożyć do garnka, zalać, szklanką, gorącej wody, zagoować, i trzymać na małym ogniu 4-5 min.Odcedzić, ostudzić skropić sokiem z cytryny , dokładnie wymieszać.Por pokroić na cieniutke plasterki.Fasolę odsączyć.Pokrojony por i fasolę połączyć z kapustą i natką pietruszki wlać olej dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.Podawać z razowym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 16.09.2011 21:29
super
gusia1000 02.06.2011 13:27
Robię taką i jest o.k.
madi356 24.12.2010 22:14
prosta sałatka ale bardzo pyszna i zawsze na czasie
Katarzyna156 19.09.2010 20:36
super :)
marzencia2007 25.08.2010 11:14
ja tez lubie taka sałatke :)
iwa643 04.08.2010 08:31
lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak