Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 250 g
cebula 1
suszone pomidory 70 g
liście szpinaku 200 g
ser 150 g
parmezan starty 80 g
czosnek 1
oliwa 100 ml
białe wino 50 ml
śmietana 30% 250 ml
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Podany ser w skladnikach to ser Lazur turkusowy.

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy przez praskę. Następnie zeszklij je na oliwie, zalej białym winem, a potem dodaj ser Lazur i gotuj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Całość zalej śmietaną (30 albo 36%) i gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pod koniec dodać pokrojony szpinak i suszone pomidory.
Makaron ugotowac al dente. Sos połączyć z makaronem, posypać startym parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 26.02.2014 23:22
Dobra kompozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak