Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mlecze z ryb.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 20 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar warzywny 0,5 szklanka
sok z cytryny 1 szt
masło 2 łyżki
pasta 1 łyżka
bułk tarta 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mlecze z ryb.

Mlecze obgotować w osolonej wodzie.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić wywarem z ryb do otrzymania gęstego sosu.
Dodać mlecze pokrojone na kawałki wielkości ostryg i doprawić cytryną ,solą ,pieprzem.
Nałożyć do naczyń żaroodpornych wysmarowanych grubo masłem utartym z anchois.
Posypać bułką tartą i nałożyć resztę masła. Zapiekać 5 min w gorącym piecu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stef 02.03.2014 19:43
Ja też lubię i zjadam mlecz,chociaz w postaci mniej wyrafinowanej.
halina17 28.02.2014 12:05
Dobry przepis , ja od dzieciństwa uwielbiam mlecze z ryb.
agnieszka214 28.02.2014 10:33
cos nowego i fajnego
2milutka 28.02.2014 09:56
pierwszy raz spotykam się z czymś takim..rewelacja!
patryska76 28.02.2014 09:54
Ciekawe danie ;-)
norweska20 28.02.2014 07:58
coś nowego dla mnie..pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak