Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy pod pierzynką pieczarkowo - paprykowo -serową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 szt
ser żółty 30 dag
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 szt
olej do smażenia
jajko 2 szt
mąka 0,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
czosnek 1-2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy pod pierzynką pieczarkowo - paprykowo -serową

Schab umyć i pokroić na kotlety. Mięso dobrze rozbić, przyprawić przyprawami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej . Usmażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Oczyszczone, pokrojone pieczarki oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę i paprykę pokrojoną w paski lekko poddusić na rozgrzanym tłuszczu. Wszystko dokładnie przyprawić przyprawami. Wymieszać.
Gotowe pieczarki z papryką i cebulką, odsączone z nadmiaru tłuszczu przekładamy na nasze kotleciki schabowe, dusimy pod przykryciem. Po chwili kładziemy starty ser żółty i dusimy do momentu roztopienia się sera.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.05.2014 17:46
mniam mniam mięsko
Ela15 06.03.2014 20:07
fajny pomysł na pyszne danie
gosia56 28.02.2014 21:26
pyszne mięsko
Lidzia 28.02.2014 17:42
Świetny pomysł, godny polecenia.
adelajda 28.02.2014 16:54
smaczny obiadek :)
Joannasz3190 28.02.2014 16:35
Super urozmaicenie :)
Krzysztof15 28.02.2014 15:46
musi byc smaczny
Monia 28.02.2014 15:08
W sam raz na jutrzejszy obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak