Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami w papilotach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
marchew 2 sz
ziemniaki 2 szt
sól 1 szczypta
rozmaryn świeży 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami w papilotach

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Filety rybne oczyszczamy , solimy , pieprzymy i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

Obrane ziemniaki podgotowujemy w lekko osolonej wodzie , a następnie kroimy na plasterki.

Paprykę kroimy w kosteczkę , marchewki w cienkie plasterki.

Na papierze do pieczenia układamy przygotowane ryby , pokrywamy warzywami.

Posypujemy jeszcze odrobiną soli , pieprzu i chili.

Dodaejmy plasterek cytryny i świeżą gałązkę rozmarynu.

Zamykamy , boki zwijamy jak cukierki i wkładamy do nagrzanego na ok. 170C piekarnika.

Czas pieczenia zależy od wielkości ryby – ok. 25-30 minut.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 23.02.2014 16:24
wow !pięknie wygląda
ada.la 23.02.2014 16:08
smaczny obiadek
Kuchenka 23.02.2014 10:53
fajne danie!
Milka100 22.02.2014 22:27
apetyczna rybka
Olga_SK 22.02.2014 21:50
Pięknie wygląda :)
mufinka79 22.02.2014 21:15
Smakowicie podane :)
Romanowka 22.02.2014 21:06
Smakowita ryba!
DorotaZ 22.02.2014 20:32
Pyszny i lekki obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak